Wat is Hypnose en hoe helpt het jou

Slingerend uurwerk

Wat is hypnose?

Hypnose is eigenlijk niets anders dan een kunstmatig opgewekte staat van diepe ontspanning waarbij het onderbewuste openstaat voor suggesties. Er zijn veel misverstanden over hypnose die we bij de eerste kennismaking volledig bij je wegnemen.

Deze misverstanden komen meestal voort uit spannende verhalen die mensen horen en video’s die je op YouTube kunt vinden van hypnoseshows. Het is leuk om daar spectaculaire dingen te laten zien. Ja dat is leuk, maar ook jammer omdat er daarom een vertekend beeld ontstaat over het gebruik van hypnose.

Hypnose is nooit een doel op zich, altijd een hulpmiddel

Specifieke toepassingen

Naast toepassing van (zelf)hypnose als instrument zetten we hypnose ook in als specifieke methode bij bijvoorbeeld:

  • stoppen met roken
  • faalangst, podiumangst
  • negatieve overtuigingen

Naast deze specifieke onderwerpen kan hypnose voor heel veel andere toepassingen worden ingezet. Vraag naar de mogelijkheden.

Waarom werkt het ook bij jou

Door de toestand van diepe ontspanning en verhoogde concentratie krijg je gemakkelijk toegang tot het onderbewuste deel van je brein. Het oordelende bewuste speelt nu even geen rol. Daar ligt de mogelijkheid om bepaalde problemen aan te pakken: stress, onzekerheden, angsten, pijn, slapeloosheid.

Met hypnose kom je los van je vaste gewoontes, die je natuurlijk zekerheid bieden, maar je gelijktijdig ook kunnen blokkeren.

Het ombuigen van negatieve gedachtes en gedragingen gaat makkelijker wanneer je in hypnotische trance bent. De oplossing zit namelijk in jezelf, hypnose is slechts het middel om erbij te komen.

Interactieve hypnose workshop

Door de toestand van diepe ontspanning en verhoogde concentratie krijg je gemakkelijk toegang tot het onderbewuste deel van je brein. Tijdens de interactieve workshop laten we op een leuke manier zien hoe makkelijk dat werkt. 

Op deze manier kun je eenvoudig en veilig kennismaken met de kracht van hypnose.

De workshop duurt ongeveer 2 uur en is bedoeld voor teams die samen iets leuks en iets leerzaams willen meemaken dat ze nog niet eerder hebben gedaan. 

Aan de workshop zijn wel kosten verbonden. Informeer naar de mogelijkheden en de planning.