Er is niets zo moeilijk als afwijken van je vaste patronen en dat is nu net wat je moet als je wilt veranderen!

Als je vaststelt dat er iets in je leven niet zo goed gaat en je wilt dat veranderen, moet je allereerst een goede reden hebben. Met wilskracht alleen kom je er niet! De reden om te veranderen moet sterker zijn dan de reden om niet te veranderen. Met andere woorden de pijn die je gaat lijden als je niet verandert moet sterker zijn dan de pijn die je verwacht als je wel verandert. Het vooruitzicht van je nieuwe gedrag of situatie moet een fijn vooruitzicht zijn. Veel plezier dus.

Grootse pijn als je niet verandert en veel plezier als je wel verandert. Dat klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk toch lastig te zijn. De angst voor verandering! Je onderbewuste zorgt er vaak voor dat je veel meer redenen kunt verzinnen om te blijven doen wat je altijd al hebt gedaan dan om redenen en manieren te verzinnen om echt aan de slag te gaan.

Denk maar eens aan rokers. Er is niet een roker die niet weet dat roken niet goed is voor je gezondheid en toch roken er nog steeds heel veel mensen. Velen van hen zouden wel willen stoppen maar kunnen dat niet of denken dat ze dat niet kunnen. De angst voor wat daarna gebeurt is vaak groter dan de angst om dood te gaan of ernstig ziek te worden. Deze mogelijk gevolgen worden afgezwakt of zelf helemaal ontkend. Deze angst wint het van de bereidheid een beetje pijn te willen lijden om daarna het genot en het voordeel te genieten van een niet roker te zijn.

Met een simpele oefening kun je jezelf meer bewust maken van de pijn die in de toekomst zal ontstaan als je niet verandert. In dezelfde oefening ervaar je ook wat het je brengt als je wel verandert. Een coach kan je daarbij helpen.

Laat het mij weten en ik stuur je een link om de oefening te downloaden. Die kun je op je als mp3 op je telefoon zetten en als het ju het beste uitkomt beluisteren. Laat het mij weten als je vragen hebt.

Heel veel plezier met welke verandering dan ook. Geniet ervan!